50e Oktober(fest)marsen 50 km tocht te Bornem 21/10/2018

WandeltochtenPosted by Kris Andries 25 Oct, 2018 19:02
Om 20 na 5 liep de wekker af. Dat gaf mij 40 minuten de tijd om mij op het gemak klaar te maken. Het meeste lag al van de dag ervoor klaar om geen onnodige stress te hebben. Vervolgens de auto in om 2 clubleden op te halen. Eerst Klaas Van De Ven en vervolgens Karl Scheers. Ook zij waagden zich aan de 50 km tocht. Maar beiden zijn van geen kleintje vervaard als Dodentocht-stappers.

Als we toekomen in de startzaal is het buiten nog donker. Enkelen zijn al vertrokken ook al mocht je officieel pas om 7u30 beginnen. Om 6u stonden de eersten naar verluid al aan de deur te kloppen van de organiserende club Kadee. De clubleden van Kadee zijn verkleed in de typische Oktoberfeesten klederdracht.
Om zeven uur kunnen we dan onze tocht aanvangen. Gelukkig hadden zowel Klaas als Karl een zaklamp bij, want daar had ik niet aan gedacht.

Ik zou een heel uitgebreid verslag van de tocht kunnen typen, maar ik zal mij beperken tot de informatie van Kadee :"De grotere afstanden gaan naar het gehucht Branst en verder naar het vissersdorp en deelgemeente Mariekerke, waar de grootste afstand een lus maakt.
We lopen over eeuwen geleden ontstane zandruggen en verkennen ook het "Nonnenbos", waaruit je kan afleiden dat het bosrijk gebied is, Ook de dreven van het grafelijke domein en de Scheldeoevers met prachtige uitzichten over deze machtige stroom worden niet vergeten"
Ik zal hier nog aan toevoegen dat we ook langs de Breeven, de kinderboerderij en het fort van Bornem gewandeld hebben. En de kaai van Sint-Amands passeerden we ook, dat is altijd een prachtig zicht.

Na de eerste rustpost laten Karl en ik Klaas - met zijn toestemming - achter om aan een sneller tempo door te wandelen. Tijdens de tweede rustpost na 15,5 km in het gemeenschapshuis van Branst ga ik naar het toilet en wie staat er daar te plassen? Toch wel niet de Klaas zeker? Dus hij had ook nog stevig doorgestapt achter ons. We laten hem opnieuw achter en zien hem deze keer pas terug bij de aankomst.
Onderweg neemt Karl geregeld foto's en 1 km van het einde nemen we nog halt in café Belle-Vue in hartje Bornem. Hierdoor komen we pas rond 16u toe in de startzaal. Mijn effectieve wandeltijd is echter maar 7 uur 32 minuten en 43 seconden of een wandelsnelheid van 6,67 km/u. Dat is te zeggen, de snelheid als ik effectief wandelde zonder alle rustposten en fotopauzes onderweg meegerekend. Dan kwamen we op 9 uur wandeltijd uit.

In de startzaal zitten nog andere clubleden en we vervoegen ons. Het gerstenat kan nu eindelijk beginnen stromen. Maar gezien mijn vermoeidheid beperk ik mij tot 3 pintjes en 1 Bornem Tripel. Bij aankomst van de tocht krijgen we hier nog een exemplaar van met een herdenkingsticket van de tocht erop. Een uniek aandenken. Gelukkig is Marleen met onze hond Marieke nog komen wandelen en kan zij mij, Klaas en Karl veilig weder huiswaarts voeren.
Ik ben zeer tevreden met mijn derde 50 km tocht van het jaar. Er is nog een 50 km tocht op 24 november in Mazenzele (Opwijk), maar dan kan het al bar koud zijn. We zien wel.

Als u op de onderstaande link klikt vind je het verslag van Kadee zelf over hun tocht :

Mijn Strava activiteit van deze wandeling vindt u terug op :