Ssst... hier wandelt den Ibis

Ssst... hier wandelt den Ibis

Ssst... hier wandelt den Ibis

De bedoeling van deze blog is dat Ibissers op deze plaats hun wandelervaringen kunnen delen.

Eigen wandeling te Temse 15/04/2017

AnderePosted by Kris Andries 16 Apr, 2017 10:21
Omdat de dichtst bijzijnde wandeltocht in Brasschaat was, hadden we besloten zelf een parcours uit te stippelen. Met de trein naar Temse en van daaruit langs de Wilfordkaai naar Steendorp.
Rechts van ons de Schelde en links van ons natuurgebied met vele vijvers. Een zeer mooie omgeving om in te vertoeven. Er was slecht weer voorspeld, maar de regen bleef gans de wandeling zo goed als uit.

Na 2,8 km wandelen langsheen de Wilfordkaai kwamen we op onze rechterkant een kapelletje tegen waar we even halt hielden om onze hond Marieke wat te laten drinken en zelf een muslireep te eten. Daarna verder door tot in Steendorp. Daar troffen we op onze linkerkant een oude vervallen fabriekssite aan. Een tekst van Louis Neefs was aangebracht op het hek. "Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is, laat ons een boom en het zicht op de zee
vergeet voor één keer hoeveel geld een miljoen is, de wereld die moet nog een eeuwigheid mee."

In Steendorp zochten we naar een café, maar het enige dat volgens een plaatselijk inwoner nog open is was dan nog gesloten. Dat is café Ter Dycke. Een tip voor wie hier naartoe wil wandelen. Eerst eens bellen of ze open zijn. smiley
Marleen ging dan maar een plaatselijke slager binnen voor een paar bouletten (zonder saus!), een frangipanneke, een (warm!) blikje Jupiler en een ice-tea.

De terugweg kon vervolgens aangevat worden via de Scouselestraat en een kilometer en een half verder gingen we via een mountainbikeroute verder richting Temse. Daar aangekomen als afsluiter nog een Duvel gedronken in het café Bij Rita aan de kerk. Bekend van de televisieserie "Met man en macht". De wandeling werd afgeklokt op een goede 12,3 km.