Ssst... hier wandelt den Ibis

Ssst... hier wandelt den Ibis

Ssst... hier wandelt den Ibis

De bedoeling van deze blog is dat Ibissers op deze plaats hun wandelervaringen kunnen delen.

27e Internationale Poldertochten Zandvliet 23/04/2017

WandeltochtenPosted by Kris Andries 23 Apr, 2017 19:50
Om half 7 liep de wekker af. Fris en monter maakte ik mij klaar om tegen 8 uur aan het JOC Wyland te verschijnen. 25 minuten te vroeg kwamen we aan om met de busreis van Ibis naar Zandvliet te vertrekken. De bus stond er al, maar toch nog even wachten in de auto tot Annie er was om het geld te ontvangen.
Marleen ging nog wat met haar fototoestel oefenen dus had ik de mogelijkheid om met Hendrik Van Reck de lange afstand van 25,2 km aan te vatten. Na een busrit van een kleine 45 minuten kwamen we toe in Zandvliet.

De start vond plaats in een vrij kleine chalet, dus dat nodigde al niet uit om te vroeg hier weer te keren. Een extra motivatie om voor de langste afstand te kiezen. De eerste lus van 8,3 km vertrok via de Ruige Heide. Mooie natuur, meer specifiek duinen en naaldbomen waren alomtegenwoordig. Vervolgens richting de Brabantse Wal en het Moretus Bos.
Na meer dan een uur natuur, kwamen we toe aan onze eerste rustpost de kantine van camping De Watertoren. Een zeer grote, mooie en verzorgde kantine. Groter en gezelliger ook dan de startzaal. Hier waren al heel wat Ibissers waar te nemen met verse "dagsoep" en andere "meer hemelse vochten". Ik hield me in met een groene Jupiler en een broodje met préparé. Tijdens langere wandelingen onthoud ik mij liever van alcohol om niet nog meer af te zien dan nodig.

Na een kwartiertje rust verder op stap voor de volgende lus van 9,7 km. Opnieuw naar de lange kant zonder een rustpost, maar we doen het rustig aan. We passeren langs de Elfurendreef en het Ravenhof. Nadien wandelen we langs een sluisbunker die deel uitmaakte van een antitankgracht. Een paar meter verder hielden we even halt op een bankje om vijf minuten te pauzeren en van de omgeving te genieten.
Een kilometer verder roept Hendrik dat er iets te zien is. Er komt een jonge dame voorbij gejogd met een wiebelende E-cup. Subtiel kijken nu. Wat blijkt? Deze deerne komt uit de Konijnenstraat gelopen. Toeval bestaat niet. We beëindigen lus twee in de startzaal. Twee boterhammen met kop en mosterd en een cola en na een kwartier weer op weg.

De derde lus is er nog een van 7,2 km. We komen nu in Ossendrecht en zien een aspergekwekerij Het Geleg. Nog iets verder passeren we langsheen camping Athena. Mijn frank valt heel snel dat dit de naturistencamping was bekend van het programme Catherine op VTM! Ik roep tegen Hendrik, dat is hier die camping waar ze in hun blote rondlopen. 100% zeker ben ik nog niet, maar na even googelen blijkt het inderdaad die camping te zijn. We zijn niet naar binnen gegaan om mee te volleyballen, daarvoor was het wat te fris.
Niet veel daarna zien we een café De Leeuw Van Vlaanderen. Ik zie dat Marleen gebeld heeft en bel haar terug. Het toeval wil dat zij net daar zit. Wij een paar meter terug gewandeld om ook even iets te drinken. We bestellen een biertje De Kotmadam genaamd. Een blond hoppig biertje (6°) zoals dat tegenwoordig in de mode is. Samen beëindigen we dus de wandeling. Het is nog 2,5 km wandelen tot de startzaal.
Daar komen we toe om 15u30 en drink ik nog een pintje om af te sluiten. Marleen en Hendrik eten een pannenkoek. Traditioneel vertrekt de bus om 16 uur en opnieuw doen we er 45 minuten over om uiteindelijk weer in Liezele toe te komen. Een geslaagde en leuke natuurwandeling met goed maar fris weer.