Vos Reynaert Achterna Sint-Niklaas 17/09/2017

WandeltochtenPosted by Kris Andries 18 Sep, 2017 19:45
Het was al van onze driedaagse begin augustus geleden dat ik nog eens deelnam aan een officiële wandeltocht van Wandelsport Vlaanderen. Deels omdat ik een maand en 2 dagen duizelig ben geweest en ook omdat er altijd wel een of andere activiteit in het weekend stond ingepland. We twijfelden tussen de wandeling in Wolvertem en Sint-Niklaas, maar uiteindelijk kozen we voor de laatste bestemming. Voornamelijk omdat we al meer in Wolvertem gewandeld hebben en het daar dus veel beter kennen.

De wekker om half acht gezet en hop met de wagen richting Sint-Niklaas. Aan het kruispunt om de steenweg richting Lokeren op te gaan werd ik bijna de pas afgesneden door een autobestuurder die zich verkeerd voorgesorteerd had richting Beveren. Gelukkig ben ik een defensieve bestuurder en had ik een goede afstand gehouden met mijn voorligger. Vol over de witte lijn een zware overtreding. Uiteindelijk bleek die persoon ook deel te nemen aan de wandeltocht. De nummerplaat ging als volgt : 1 GEC ... ; ik ga niet verder in detail treden. Het is tegenwoordig opnieuw populair om mensen figuurlijk aan de schandpaal te nagelen, maar ik ga er mij niet aan bezondigen. De persoon in kwestie - als hij dit moest lezen - zal wel weten dat het over hem gaat.

Uiteindelijk konden we - ik, mijn vrouw Marleen en onze Jack Russell Marieke - onze wandeling van 12,3 km aanvatten rond een uur of negen. Marieke is al 12 jaar en 8 maanden oud dus verder durven we er niet meer mee te wandelen. Dat is een goede keuze gebleken, want het beest had geen al te goede dag.
Onder een stralende zon konden we onze wandeltocht afwerken. Het was enkel fris als de zon even niet van de partij was.
Na 4,3 km kwamen we op de eerste tussenstop een boerderij aan. De hond des huizes een Jack Russell begroette alle bezoekende honden zeer vriendelijk. Duidelijk een hond die veel bezoek gewend is. Een cola en een broodje kaas en weer verder op weg voor het volgende stuk van 6,3 km.

Opnieuw komen we aan bij dezelfde boerderij voor onze tweede en laatste tussenstop van de dag. Deze keer waag ik mij aan een blond biertje Sinpalsken met een alcoholpercentage van 8,5%. En hop wederom een broodje - deze keer met gehakt - naar binnen gespeeld. De hond des huizes wordt deze keer wel heel vriendelijk met onze hond Marieke. Marieke is een teefje en de hond des huizes een reu, het verleidingsspel was al begonnen. Maar we lieten het niet te ver komen.

Het laatste stukje van 1,7 km is niet meer de moeite. Bijna heel de tijd langs de steenweg moeten wandelen tot aan de startzaal. Toch wel een minpunt, maar enkel de 6 en 12 km kenden zo hun einde. Mede clubleden hadden gekozen voor de 14 km en zij vertelden mij dat de gehele wandeling zeer goed meeviel.
Al bij al een vrij mooie wandeling. Veel villa's waren te bewonderen - de ene al mooier dan de andere. Ook 2 kastelen kwamen aan bod. Het Hof van Belsele en nog een ander waarvan de naam mij ontgaat. Het pittoreske centrum van Belsele was ook de moeite. Een mooie fontein, het oud gemeentehuis dat nu dienst doet als bibliotheek, een mooi kerkje en een cafeetje meer moet dat niet zijn.

Eens aangekomen in de startzaal sponsoren we de plaatselijke wandelclub opnieuw. Deze keer nog een blond Sinpalsken en een Hoegaarden achterover gekapt, want het vrouwtje reed met de auto weder huiswaarts. Een stukje vlaai ging ook nog vlot naar binnen. Dit smaakt letterlijk naar meer. Volgend weekend denk ik niet aan een wandeltocht toe te komen. Zondag ben ik van plan te snelwandelen tijdens de Fortloop in Liezele net zoals vorig jaar. Als voormalig loper kan ik het niet laten om af en toe nog eens aan een jogging deel te nemen.

Het weekend afgesloten met 32,8 wandelkilometers. De gezondheid is nog eens getest en ik voel me weer 100%. De dag voor Sint-Niklaas heb ik thuis nog een plaatselijke toer afgelegd van 20,5 km. Dat ging vlot en zonder stop tegen 6,82 km/u zonder de armen echt te gebruiken om snelheid te maken. De landbouwers waren druk aan het werk en daarom moest ik af en toe even stilstaan om tractors door te laten. Allez ik heb nog eens geblogd, hopelijk krijg ik navolging van andere leden van onze club zodat hier meer leven in de brouwerij komt.