Ssst... hier wandelt den Ibis

Ssst... hier wandelt den Ibis

Ssst... hier wandelt den Ibis

De bedoeling van deze blog is dat Ibissers op deze plaats hun wandelervaringen kunnen delen.

33e Herfsttochten Ruisbroek

WandeltochtenPosted by Kris Andries 12 Nov, 2017 17:49
Ik had mij nog eens voorgenomen om een lange afstand af te werken. Dus de wekker om 6u26 gezet. Op het gemak mij klaargemaakt en nog een koffietje gedronken. Niets gegeten, want ik wandel beter op een lege maag. Om 7u05 vertrok ik dan te voet naar de startzaal. Ik woon op 3,15 km daar vandaan, dus dat kon er nog wel bij. Voor de gelegenheid nog eens met een hoofdlampje gewandeld voor de zichtbaarheid. Aangezien er regenweer voorspeld werd had ik mijn wandelschoenen aangetrokken. Normaal wandel ik altijd met loopschoenen.

Eens aangekomen bij de startzaal alle formaliteiten rustig afgewerkt en met volle moed en goesting op pad.
De eerste lus van de langste afstand van 25 km ging langs de spoorweg, Kreweg en Hof Ter Zielbeek. Mij zeer goed bekend als ik geen tijd of zin heb om een officiƫle wandeltocht af te werken kan je mij daar regelmatig tegen het lijf "stappen". smiley
De eerste rustpost is tevens de startzaal, daar zo'n 5 minuten gestopt om een cola naar binnen te werken.

De tweede lus ging via Prayon richting eetcafe en waterskiclub Clothilde langs het water dus. Aan de wachtbekkens (Vlietdijk) op de linkerkant moesten we van het jaagpad af. Daar allerlei wegeltjes en hup richting het centrum van Ruisbroek aan de kerk om de rustpost in het parochielokaal aldaar of is het een refter van de basisschool te bereiken. Deze keer beslist om geen cola naar binnen te werken en enkel af te stempelen. Ik wou niet teveel stilstaan. Onderweg eet ik regelmatig een mueslireep dus energie zou ik zeker niet tekort komen.

De derde lus liep langs de Kerkstraat N149 en dan ergens rechts een straat in (de Beemdstraat als mijn opzoeking correct is). Opnieuw op de Vlietdijk terechtgekomen met zijn mooie paadjes en natuur. Hopla weer richting het parochielokaal of is het nu de refter van de basisschool. Daar nog een cola binnen gegoten en weer weg richting de Kerkstraat N149.

Opnieuw een straatje in aan de rechterkant maar deze keer iets verder (de J. Hauchecornestraat - we beginnen google maps al wat beter te gebruiken smiley). Daar stonden een paar mooie paarden in een wei aan de linkerkant wat dieper in de straat. Op het einde naar links weer richting de startzaal. Maar wat gebeurde er toen na 21 km? Pats! Er ontplofte een blaar onder de dikke teen van mijn rechtervoet. Nog nooit meegemaakt. Volledig open gespat. Nu heb ik wel eens meer last van blaren, vooral als ik snel wandel.

De dag afgeklokt op 30,3 km. De 3,15 km naar de startzaal plus de tocht van 25,1 km plus 2,05 km van startzaal naar een vriend die in de buurt woont en naar auto. De 25,1 heb ik getrackt en afgelegd op 3u32m effectieve wandeltijd of 7,1 km/u.Totale tijd 3u42m. Het ging goed.

En met echte wandelschoenen gewandeld, blijkbaar begint het te wennen. Met dit slijkweer moest ik wel. Loopschoenen lopen letterlijk toch nog vlotter dan had er een hogere snelheid zeker ingezeten.

Allez ik heb nog eens de moeite gedaan om een verslagje te typen. Ik heb er niet teveel over nagedacht dus er kunnen nog schrijffouten en onjuistheden in het verslag zitten. smiley Kandidaten om ook eens te bloggen mogen zich nog steeds melden. Het moeten geen pareltjes van teksten zijn.