Vlaanderen Wandelt te Brasschaat 29/04/2018

WandeltochtenPosted by Kris Andries 01 May, 2018 20:27
Omdat we de dag ervoor een uitstapje gemaakt hadden naar Leuven, vertrokken we pas in het laat naar Brasschaat. Dat rijmt. We waren moe en hadden niet al te veel zin om te gaan. Bovendien regende het pijpenstelen. Maar omdat onze club volgend jaar Vlaanderen Wandelt organiseert en we daar met een infostand stonden, moesten we natuurlijk op zijn minst eens een kijkje gaan nemen.

Na een 50-tal minuutjes rijden, omdat ik binnendoor reed om de ring van Antwerpen te vermijden, kwamen we uiteindelijk toe in het centrum van Brasschaat waar het nog steeds hevig regende. We parkeerden onze wagen langs de kant van de weg nadat we de locatie van de startzaal gevraagd hadden aan een signaalgever. Hij zei dat het in een tent was niet zo veraf. We hadden in het voorbijrijden een tent zien staan en gingen dus naar die tent. Bleek dat enkel de inwoners van Brasschaat zelf zich daar konden inschrijven en dat het eigenlijk een rustpost was. Er zaten niet zoveel mensen in de tent, dus dat beloofde met dit slechte weer een zware klap te worden voor de organiserende club.

We startten onze wandeling van 9,8 km uiteindelijk pas om 10u54. Het gemeentepark werd eerst aangedaan. We passeerden langs de Rozentuin en het kasteel van Brasschaat. Een prachtige locatie zie maar op hun site http://www.kasteelvanbrasschaat.be/. Via het padje Hogebrugweg genaamd wandelden we over een beekje. Dat wegje had echt zijn naam niet gestolen dus, we liepen over een brug en ze was effectief vrij hoog. Vervolgens ging het voorbij sportcentrum Sportoase Elshout en liepen we lange tijd langs de Laarsebeek tot een bos met allemaal mooie dreven. Niet veel later kwamen we aan in de eigenlijke startlocatie. Ook daar zat de tent maar halfvol, een waar drama.
In een van de kleine tentjes bij de startlocatie stonden de voorzitter en sponsor van onze wandelclub samen met nog enkele bestuursleden en sympathisanten aan de infostand ons op te wachten. Hieronder een impressiefoto.

Ik kocht nog een pakketje van 4 flesjes Tripel d'Oude Caert van een brouwerij uit Brasschaat in een tentje bij de startlocatie. Want niet enkel Ibis Puurs was aanwezig met een infostand. Dit is de website van de plaatselijke brouwerij : https://www.oudecaert.be/bieren.
Na een pauze van een dik uur door het socializen met de clubleden trokken we weer verder op pad voor ons tweede en laatste deel van de tocht. Richting de rustpost waar we onze wandeling door omstandigheden aangevat hadden.

Dit tweede deel - wat dus eigenlijk het eerste deel was smiley - was minder mooi. Vooral villawijken passeerden de revue. Langs het voormalige huis van Jean-Marie Pfaff zijn we echter niet gewandeld. We zagen ergens onderweg nog wel een mooi kapelletje, maar dat was het zowat.
Vooraleer we toekwamen in de rustpost kwamen we nog 2 mede-Ibissers Hendrik en Denis tegen waar we nog een kilometer mee samen wandelden. En waarmee we den - voor ons dan - apr├Ęs aanvatten.

Uiteindelijk klokte Vlaanderen Wandelt te Brasschaat af op een schamele 2768 wandelaars. De 187 medewerkers hebben een rustig dagje gehad. Nochtans regende het in de namiddag niet meer, maar het kwaad was al geschied. Hopelijk hebben wij volgend jaar veel meer geluk met het weer. Want het resultaat staat of valt duidelijk met het weer. Zeer zeer jammer voor de organiserende club Noordergouw. 36 Ibissers trotseerden de regen te Brasschaat en 12 leden namen deel te Brakel. Daar waren 4479 wandelaars van de partij dus toch de helft meer.