38e Zomertochten Puurs 24/06/2018

WandeltochtenPosted by Kris Andries 29 Jun, 2018 16:26

Zondag 24 juni « kottekestocht » te Puurs. U zal zich afvragen wat is dat juist ?
Mijn vrouw en ik noemen de op onze wandelkaart - in vierkantjes - aanbevolen wandeltochten een “kottekestocht”. De wandeling wordt georganiseerd door WVK Puurs. Een van de drie clubs uit Puurs. Naast hen heb je nog onze club Ibis en Wandel Mee Ruisbroek. Het is dus niet de eerste keer dat we in Puurs rondwandelen.

Omdat we het zaterdag getrokken hadden tot middernacht zoals ze in het dialect zeggen, hielden we het bij de 8 km tocht. Onze hond Marieke – een 13,5 jaar oude Jack Russell – mocht nog eens mee van stal. Het zonnetje was volop van de partij, maar de temperatuur lag gelukkig niet te hoog. Rond 11u vertrokken we op pad vanuit de startzaal het gemeenschapshuis Vrededaal.

Het eerste stuk van 4 km liep langsheen het datzelfde weekend geopende Landschapspark Liezele. We besluiten het nabijgelegen Fort Liezele – dat ook gedeeltelijk vernieuwd werd – een bezoekje te brengen. Dat levert ons extra meters op en zo komen we nog een gans achteraan het Fort waar je normaal gezien niet kan komen omdat dit gedeelte tot het museum behoort.

Omdat op die locatie de start van een ontbijtjogging van de loopclub uit Kalfort georganiseerd werd kregen we de gelegenheid om ook daar eens een kijkje te nemen.

Het nieuwe Fortcafé liepen we ook even binnen om er wat rond te neuzen, alsook het dakterras (dus bovenop het Fort) wat een prachtig uitzicht geeft op het landschapspark. Zeker een aanwinst voor Puurs. Of moet ik zeggen Puurs Sint-Amands? Vanaf 2019 is de gemeentefusie tussen Puurs en Sint-Amands immers een feit.

We lopen binnen na lus 1 en ik neem mij een Gini – want het moet niet altijd een biertje zijn – en we eten een broodje. We zetten ons bij een aantal clubleden dat is altijd gezellig en keuvelen over koetjes en kalfjes. En ook over hondjes.

Net als we willen vertrekken komt er een bevriende wandelaar in de zaal en ik ben verplicht om een Lachouffe mee te drinken (sociaal als ik ben).

Na een verkwikkende rust beginnen we aan het tweede stuk van 3,7 km. We lopen via de achtertuin van een clublid – na weer een stilstand om even te palaveren – langsheen de MacDonalds en glippen even binnen om een paar cheeseburgers achterover te slaan. Nu dat we daar toch passeerden.

Omdat we de auto wat verder geparkeerd hadden sluiten we de dag uiteindelijk af met 9,4 wandelkilometers. Alweer een geslaagde dag.