34e Herfsttochten Ruisbroek 18/11/2018

WandeltochtenPosted by Kris Andries 21 Nov, 2018 17:57
Wat doet een mens op zondag? Hetzelfde uur opstaan als dat hij gaat werken. 6u26.
Er stond een wandeltocht op de agenda van een andere Puurse club Wandel Mee Ruisbroek. Onze club had hun tocht op de puntenkaart gezet om zoveel mogelijk van onze leden naar hen te lokken als steun. En dat bleek achteraf gelukt te zijn. Ibis Puurs was met 64 deelnemende leden de grootste club in de uitslag.

Nu terug naar mijn eigen verhaal. Mijn doel was 25 km af te leggen. Omdat de vertrekzaal slechts 5 kilometer ver is van mijn deur besloot ik er naartoe te wandelen en ter plaatse de tocht van 15,4 km af te leggen. Zo kwam ik na 3u34m17s aan een afstand van 25,95 km. Opdracht volbracht dus. Tempo 8m15 per km of 7,27 km/u. Ik heb maar 1 persoon doen schrikken onderweg met die snelheid. Soms horen ze mij niet komen, hoewel ik mijn best toe om een beetje met mijn voeten over de grond te slepen of eens kuch.

De tocht liep langsheen mijn traditionele trainingsparcours als ik aan geen officiƫle wandeltocht deelneem in het weekend. Het Hof ter Zielbeek met de Mariagrot en het Hof van Coolhem. Geen verrassingen dus maar toch weer mijn kilometers afgemaald. Meer moet dat soms niet zijn.
De startzaal was in de Krinkelzaal te Ruisbroek-Dorp en de enige rustpost was in zaal Familieheem. Daar start de organiserende club ook af en toe met hun tocht.

Wandel Mee Ruisbroek klokte uiteindelijk af op 1073 deelnemers.
Zeker niet slecht als je weet dat ze in Buggenhout vlakbij 2353 wandelaars mochten verwelkomen, waaronder ook 10 van Ibis.
In Ekeren waren we met 8.
In Dessel liep er 1 eenzame Ibisser rond.

Het was weer een fijne ervaring, maar de eerste keer dat het terug best koud was.
Mijn kin was bevroren als ik weer toekwam na 20,5 km in de startzaal. Ik kon nog net een cola en een broodje bestellen, maar de woorden kwamen er niet vlot meer uit. Onderweg ook af en toe eens mijn wanten uitgetrokken om ze telkens niet veel later weer aan te moeten trekken van de koude.

Hier vind je de link terug van mijn activiteit op Strava :